Бойко Борисов се срещна с граждани и симпатизанти в етнографския

...
 Бойко Борисов се срещна с граждани и симпатизанти в етнографския
Коментари Харесай

Борисов ядосан в Габрово: “Промяната ще ни доведе до фалита на 97-ма! Заробват ни с дългове!

 Open photo

 

Бойко Борисов се срещна с жители и симпатизанти в етнографския музей навън „ Етър “ в Габровско.

Кметът на Габрово Таня Христова разкри пред водача на ГЕРБ, че през комплекса са минали 120 000 души от началото на годината, макар рецесиите през последната година. Музеят не е получил инфлационни обезщетения от държавното управление на " Промяната ".

Румънското министерство на превоза няма информация за взаимно съглашение с българското министерство за " петте моста " над Дунав на " Промяната ". Също по този начин румънското министерство няма информация за външни планове. 5 моста, 4 автомагистрали, 3 тунела - лъгаха народа 2 години, че ще стоят мостове, а единствено стопираха планове, разкри Борисов.

Жална му майка на идващото държавно управление, това съобщи още водачът на ГЕРБ Бойко Борисов при визитата си в Етъра.

 

Причината за предизвестието си той изясни с огромните заеми, които не престават да се теглят за покриване на настоящи потребности.

" Ананиев ми описа за вчерашната емисия, вие си мълчите, като че ли не ви интересува. Държавата задлъжня с още 5 милиарда в евро, лихвите по тях са всяка година по 4,7%. Чувам, че още 2,2 милиарда желаят да вземал другата седмица ", ядоса се Борисов на новите заеми.

 

" Като върнем петте милиарда, те ще станат 7-9, тези от зимата по този начин и не се разбра къде отидоха. И като се напънем да върнем тея 20 милиарда, тогава ме питайте какво ще вършим. Всичко ще отива за погасяване на заеми, това са ни предизвикали тия двамата - Киро и Асен ", изясни водачът на ГЕРБ.

 

И напомни за предизвестията, че вкарват страната в серпантина от заеми. „ Служебното прав е капан. Те по тази причина дебнат - нямат пари за заплати и пенсии. Кой рационален човек ще повярва на Асен Василев, че е оставил остатък, като 15 дни по-късно теглят 5 милиарда лева, с цел да заплащат 4,7% рента “, попита някогашният министър председател. И акцентира, че по време на Коронавирус рецесията също са теглили заеми, само че с доста по-малка рента – от 0,3%.

 

По думите му през вчерашния ден пазарите са видели че България е неплатежоспособна и в тежка рецесия. „ Лашнаха се по пътя на популизма и по тази причина ни набиха високите лихви, ще плащаме години наред. Това е капан за всяко последващо държавно управление. Отидоха на тавана на дълга.

 

Това което назовават обществена политика ще докара до банкрута от 97-ма “, предвижда Борисов.

 

За да илюстрира обстановката, той още веднъж извади графиките, които демонстрират, че Брутният вътрешен продукт на България към този момент е 2%. „ С думи елементарни - ще изкараме 2,1 напредък, плащаме 4,47 рента. Къде ще ни излезе сметката? Държавата е в серпантина на задължения, които би трябвало да се връщат. Ето инфлацията, на графиките си проличава, тя минава 20% и ще продължи, инфлация на всичко “, тормози се той за бъдещето. И акцентира, че ГЕРБ не дават обещание нещо без да извършват.

 

В разследване на Киро и Асен инфраструктурните планове стават невъзможни да се решат, пресече той въпросите на локалните медии за забавени планове. И въпреки всичко съобщи, че тунелът под Шипка ще стане, тъй като е геостратегически. Магистрала „ Хемус “ също е наложителна.

 

„ Без един финансов план, мост, автомагистрала, огромно нещо не направиха. Нямаше да е неприятно да кажат: „ Теглим 5 милиарда, вършим седми реактор на АЕЦ „ Козлодуй “, след години ще стартира да се изплаща. Правилно щеше да е “, счита някогашният министър председател.

 

А ексфинансовият министър Кирил Ананиев добави, че сега се теглят заеми, за покриването на настоящи потребности и упрекна Асен Василев, че е „ най-неадекватният в правенето на годишни финанси. Според него тегленето на заем е закъсняло и е на по-висока цена от тази, която е могло да се реализира.

 

„ Те не постно зеле, те на скраб тавичката ще дадат. Не манжда, тавичка няма да имате - банките и нея ще вземат “, предизвести Борисов.

Ако не престават по този начин, от март - април виждам МВФ да пристигна и да ръководи финансите, това се е случвало. Така не се ръководи, това е див популизъм. Викат: „ Давайте на пенсионерите “ - да, но ние би трябвало да ги изкараме тия пари “, продължи той. И добави, че породеното от Петков и Василев ще се поправя години наред с къртовския труд на всички българи.

 

Ако народът има инстинкт и нюх, би трябвало да разбере, че му се е случило нещо неприятно и да изиска от всички политици постоянна стратегия по какъв начин да излезем от рецесията, настоя Борисов.

Томислав Дончев добави, че чува единствено мечти за мостове и линии, а един огромен инфраструктурен план се прави за 10 години, а не за обещаните от " Промяната " 2 години.

При състояние, че изкарваме 2.1% напредък, плащаме 4.75% лихви. Държава в серпантина от задължения. Чудовищна инфлация - минава 20%. 12 години във всички наши държавни управления, не допуснахме тези рецесия.

Близо 7-8 милиарда лева е дългът, други 9 милиарда лева изчезнаха, когато се напънем да ги върнем, може да продължим да развиваме. Това ни предизвикаха Кирил Петков и Асен Василев. Всичко ще отиде за погасяване на заеми! Това, което предизвикаха Киро и Асен на страната, е тежко поправимо, години наред ще са нужни с непосилен труд на българите. Не съм оптимист за нищо. " Да обещаваш е хубаво нещо - тяхното е див популизъм! " Промяната " давала пари за пенсии, само че нали би трябвало да ви ги изкараме тези средства.

Международният валутен фонд може да поеме финансите на България поради Кирил Петков и Асен Василев, предизвести Борисов.

Асен Василев приказва за свинско със зеле?! Делян Добрев е извадил рецептурника и е пресметнал какъв брой тона " свинско със зеле " са ни ощетили от " Промяната ". Заради Асен Василев, освен няма да има свинско със зеле, няма да има даже постно зеле, а още по-лошо, банките ще вземат и тавичката за скрап, разяснява още Бойко Борисов.

 

Два състава съдии оповестиха карцерът ми за противозаконен – и освен моя. Срамна страница в нашата история. Повече от ясни са поръчителите – очевидец Кирил Петков, на човек с Магнитски, а Бойко Рашков реализатор, разяснява водачът на ГЕРБ.

Моята социология е като спра на бензиностанция и се разходя по улицата. Няма място за страсти в политиката – народът дефинира кой е първи и втори. Логиката на деморкацията е най-харесваният да направи държавно управление. Народът желае държавно управление, дано хората излязат и гласоподават, с цел да няма мусене.

С цените на тока, бензина, нафтата и храните, ние би трябвало да измислим по какъв начин народът да премине зимата, добави Борисов.

 

От министър Демерджиев разбрахме, че е имало 40 служители на реда с „ чадър “ над Георги Семерджиев, а граничарите са директни участници в трафика на незаконни мигранти. На фона на действителния безпорядък, те се оправдават с неистини за „ Капитан Андреево “.

От година запитвам за какво горивата са по-високи у нас. ГЕРБ има решение – мито на горивата. Държавата има принадлежности, разгласи Борисов.

Еврозоната е в основата на нашата стратегия. Щяхме да сме в Еврозоната, в случай че не бяхме изгубили годината, приключи Борисов.

 

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР